Hogyan válasszunk vacsora helyszínt?

Bízzák az esküvőszervezőre a helyszín megtalálását!

Sok Pár már csak akkor keres meg, miután megtalálta a vacsora helyszínét.

Az esküvői költségvetés legdrágább eleme a helyszín, az étel és italfogyasztás.

Tudvalevő, a helyszínek (éttermek, kastélyok, rendezvénytermek, cateringek stb.) zöme a szervezőknek jutalékot ad az étel és italfogyasztásból.

Sok esetben kedvezőbb árakat tudok a kialkudni, mint a pár.

Ezért javaslom, hogy ha kinéztek egy helyszínt, akkor ne menjenek oda egyenesen, hanem hagyják, hogy én kérjek tőlük ajánlatot.

Utólag sajnos már semmit sem tehetek.

Szintén visszatérő hiba, hogy úgy foglalják le a helyszínt, hogy nem tartottak próbavacsorát, nem kóstolták meg a szakács főztjét, pedig az étel minősége, ízletessége az egyik legsarkalatosabb pontja a lagzinak.

A megfelelő helyszín megtalásásának szempontjai:
- esküvő stílusa (pl. magyaros lagzit ne tartsunk palotában, inkább egy csárdában)
- tervezett létszám (az sem jó, ha szűkös a hely, de a másik véglet is kellemetlen, mikor visszhangzik a terem, olyan kevés benne a vendég)
- vendéglátási forma (pl. állófogadás vagy körasztaloknál díszvacsora)
- ételek sílusa (pl. magyaros, kontinentális vagy vega) - étkezés módja (pl. svédasztal vagy tálszerviz)
- szabadtéri vagy zárt hely legyen-e
- italok, torták, sütemények bevihetőek-e
- adnak-e kedvezményt, ha igen, akkor milyet (szállás a párnak, gyerekkedvezmény, staff kedvezmény)

Legalább 3 helyszínt keresek (de inkább többet). Egyeztetek Önöknek próbavacsorára időpontot, illetve ajánlatom után Önökkel együtt felkeressük a helyszíneket, és személyesen ellenőrizzük, hogy megfelel-e a kívánalmaiknak.